Звездата на американския футбол Колин Каперник, който предизвика дебат като не

...
Звездата на американския футбол Колин Каперник, който предизвика дебат като не
Коментари Харесай

Скандална футболна звезда ще рекламира Nike

Звездата на американския футбол Колин Каперник, който провокира дебат като не остана изправен, а коленичи по време на лъчение на химна на Съединени американски щати, е новото рекламно лице на спортния бранд Nike. 

Бившият куотърбек на San Francisco 49ers ще се появи в огромна рекламна акция на марката във връзка 30-ата годишнина на Nike. 

Името на Каперник нашумя през 2016 година, когато той отхвърли да остане изправен по време на националния химн на Съединени американски щати - в символ на митинг против полицейското принуждение към афро-американци. Други играчи последваха образеца му. Това докара до дискусия в страната, която обаче сътвори и разделяне на мненията, а то от своя страна предизвика гнева на президента Доналд Тръмп, който изрази остра рецензия. Тръмп назова играчите, които са показали пренебрежение към американския байрак, с обидна подготовка и прикани те да бъдат отстранени. 

От предходната година Кепрник към този момент не играе в Американската футболна лига. Той съди организацията с обвиняването, че притежателите на неговия тим съзнателно са го отстранили поради активизма му, показва BBC News. 

В рекламата на Nike, която следва да бъде показана, лицето му се вижда при обръщение " Вярвай в нещо. Дори да значи да жертваш всичко ". 

С избора да бъде нейно рекламно лице, Nike заема позиция в интерес на идеята му. " Ние имаме вяра, че Колин е един от най-вдъхновяващите спортисти на това потомство. Той употребява силата на спорта, с цел да помогне да задвижи света напред ", разяснява брандинг вицепрезидентът на Nike за Северна Америка Джино Фисаноти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР